Dronevlucht bij Roosendaal On-Stage

 

 

Zie hier de kennismaking bij Roosendaal On Stage. 360 video tijdens het event.
Navigeer met je muis over het beeld, en neem een kijkje in het rond.

https://www.youtube.com/watch?v=e3hlLSvzuCQ

Voor het eerst doet Dronevlucht.eu mee aan Roosendaal On-Stage.
Onze motivatie om hieraan deel te nemen is helder:
– Drones zijn hot
– Drones is de toekomst
– Drones zijn in alle soorten en maten
– Drones kun je op iedere hoek van de straat kopen
– Jongeren zien drones als een leuk speeltje

Werken met drones, vraagt meer zoals regel- en wetgeving
– Mag ik overal vliegen
– Wat zijn de gevaren
– Zijn er regels en wetten
– Wat is het verschil tussen hobby en professional
– Ben jij (je ouders) wel verzekerd
– Drone piloot of Drone maatschappij

Het vliegen met drones als professional is geen doel op zich
– Wat kun je met drones doen
– Welke markten kun je o.a. bedienen
– Data verzamelen (Big Data)

Functies binnen een drone team
– Drone piloot (RPAS pilot)
– Observer
– Payload officer (bijvoorbeeld camera man)
– Data analyse/verwerking (markt specifieke vakkennis)
– … en meer?

Wat Dronevlucht de jongeren wil meegeven
– Algemene kennis (basis)
– Het vliegen met drones is een serieuze zaak
– Dat er regels en wetten zijn, waaraan je moet voldoen en houden
– Wat wil je met drones bereiken

Dronevlucht en Digi-Video samen aanwezig op On-Stage
Twee vakspecialisten werken samen als een team. Dit doen we op het gebied van fotografie, film, video, editing en drones.
Alleen kun je misschien veel… samen kun je zéker meer!

Dronevlucht en Digi-Video willen kennis overdragen. Dronevlucht zal de regel- en wetgeving onder de aandacht brengen. Digi-Video wil je laten ervaren wat het is om beelden de schieten met een grote camera. Samen willen we jouw een kijkje geven in een nieuwe toekomst, een nieuwe wereld, Drones.
En indien mogelijk wil dronevlucht aan jouw een demo geven op een buitenlocatie, waarbij jij misschien wel als payload officer (cameraman) mag mee kijken/doen.

Maar voordat je zover bent zullen wij jouw testen/uitdagen over jouw nieuwsgierigheid en opgedane (algemene)kennis rondom drones.
Dat doen we niet voor niets! …omdat het vliegen met drones ook gepaard gaat met de nodige administratie, lezen, het bijhouden van ontwikkelingen, leren en examens maken.

 

Wat is ‘Roosendaal On-Stage’

“ALLES MAG JE WORDEN. BEHALVE ONGELUKKIG. BELOOFD?”
VMBO: PROUD & ALLROUND
Het Beroepenfeest van On Stage faciliteert een nieuw, duurzaam, persoonlijk en lokaal ondernemersnetwerk voor VMBO leerlingen. On Stage levert daarmee een bijdrage aan beroepsorientatie en ondernemersvaardigheden. Onderwijs On Stage bestaat sinds 2007 en wordt in 16 regio’s uitgevoerd. Er zijn 53 Beroepenfeesten gerealiseerd voor in totaal ca 51.000 leerlingen met 10.000 beroepsbeoefenaren. Het jaarlijks bereik is ca 16.000 VMBO-ers – 80 VMBO scholen – 640 mentoren – 80 decanen – 3.300 beroepsbeoefenaren. Bij On Stage ontmoeten leerlingen de automonteur en advocaat, want Dromen Mag!  Bekijk de landelijke trailer met toelichting van de oprichtster.

De maatschappelijke context van VMBO-ers is groot en deze jongeren verdienen meer waardering omdat…  de meerderheid van de 12-jarigen naar het VMBO gaat ♦ de meerderheid van de beroepsbevolking afkomstig is van het VMBO ♦ het VMBO de grootste diversiteit in niveau, achtergrond en cultuur kent ♦ VMBO-ers mogen voelen dat ze erbij horen ♦ de kinderen met (nog) de minste bagage het eerste (‘jongste’) moeten kiezen ♦ een VMBO advies geen doemscenario is ♦ VMBO-ers mogen blaken van zelfvertrouwen ♦ investeren in toekomstdromen loont ♦ vakmanschap een podium verdient ♦ VMBO-ers ‘kiesrecht’ hebben ♦ preventie van vsv leuker en goedkoper is dan repareren ♦ er 250.000 nieuwe vakmensen nodig zijn ♦ stuiteren van enthousiasme over een beroep motiveert ♦ vakfocus tot toekomstperspectief leidt ♦ VMBO-ers rechtop mogen lopen ♦ een duurzaam netwerk net zo belangrijk is als een diploma ♦ bij ambitie wel realiteitszin hoort maar geen ontmoedigingsbeleid ♦ folders geen passie over een vak overbrengen ♦ netwerkbewustzijn géén speeddaten is ♦ denken over je toekomst een feest mag zijn ♦ sommige VMBO-ers laatbloeiers zijn ♦ toekomstdromen van VMBO-ers een zaak en taak is van ons allemaal.

Daarom ontvangen wij VMBO-ers op een Positief (beroeps)Podium en op de rode loper met applaus. Want VMBO-ers doen ertoe.

BEROEPENFEEST VAN ON STAGE
Bij On Stage ga je een grote groep mensen ontmoeten die allemaal een mooi vak of beroep hebben. Je kunt met hen praten over hun beroep, hoe ziet hun werkdag eruit en wat moet je ervoor doen en laten. En misschien ontmoet je mensen met wie het contact zo goed is, dat je er later nog eens naar terug kan als je nog meer vragen hebt. Zo krijg je een ‘netwerk’ van mensen die je op een ander moment kunnen helpen met je keuze, en misschien zelfs met een stageplaats of werk. Je maakt afspraken voor 2 weken later: dan ga je op werkbezoek bij de mensen met wie je een match hebt gemaakt. Die dag noemen we de ‘Doe Dag’. Deze afspraken noteer je in je On Stage Paspoort en je laat je ouders en mentor weten bij welke bedrijven je op werkbezoek gaat. Als begeleiding gaan er zoveel mogelijk docenten mee; maar je mag ook je ouders meenemen als dat nodig is voor vervoer bijvoorbeeld.

DOE DAG
Bij de werkbezoeken op de Doe Dag kun je op de werkplek rondkijken en wat langer doorpraten over het soort werk. Soms kun je een halve of hele dag zelfs meelopen of meewerken.

Handige links

Inspectie Leefomgeving & Transport / Ministerie van Infrastructuur en Milieu > uitgebreid basis document

Rijksoverheid over drones > Regels, vergunningen, zakelijk en recreatief gebruik

Rijksoverheid > Waar mag ik recreatief vliegen

Inspectie Leefomgeving en Transport > Professioneel drone (RPAS) gebruik

Inspectie Leefomgeving en Transport > No fly zones

 

Regels voor particulier gebruik van drones:

  1. Je moet de drone altijd kunnen zien.
  2. Je moet op veilige afstand van mensen en gebouwen vliegen.
  3. Je mag niet in het donker vliegen.
  4. Je mag niet binnen de bebouwde kom vliegen.
  5. Je mag niet hoger vliegen dan 120 meter boven de grond of het water.
  6. Je kunt beter niet hoger dan 50 meter vliegen, en ook niet verder dan 100 meter. Dit advies voor de maximale hoogte en afstand wordt mogelijk straks verplicht.
  7. Je mag alleen met een drone vliegen als er geen andere luchtvaartuigen in de buurt zijn, zoals vliegtuigen, helikopters, luchtballonnen of zweeftoestellen. Je moet direct landen als je een ander luchtvaartuig ziet naderen.
  8. Je mag niet binnen een straal van drie kilometer rondom een vliegveld vliegen waar geen plaatselijke luchtverkeersleiding is.
  9. En je mag sowieso niet vliegen rond de vliegvelden Schiphol, Groningen, Rotterdam, Maastricht, Leeuwarden, Deelen, Volkel, Eindhoven, Gilze-Rijen, De Peel, Woensdrecht, Kleine-Brogel, Den Helder, Niederrhein.
  10. Je mag alleen foto’s of film voor privégebruik maken met je drone. En je moet je houden aan de privacywetgeving als je video’s en/of foto’s maakt.

Een overzicht van alle regels staat in de regeling modelvliegen. Deze regeling wordt binnenkort aangepast. Voor beroepsmatig gebruik van een drone moet je een vergunning hebben en er gelden weer andere regels: lees ze hier.

Bron: Rijksoverheid

Type drones

Er zijn 3 soorten type drones:

Drone Video Aerial Fly Vector Illustration